keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ei sitten ole ollenkaan

..järkeä tässä selitellä. Eihän tätä edes lue kukaan! Kävin äsken jonkun duuniin liittyvän haun johdosta Erkki Aho -nimisen miehen sivuilla ja blogeissa. Tulin entistä vakuuttuneemmaksi, että täällä riehuminen ei paljoa auta.
Omalta kohdaltani tämä tuntuu käytännössä vieläpä jotensakin hankalaltakin. Siis joka kerta joudun miettimään, että miten ihmeessä tätä kirjoitetaan? Missä voisin mainostaa viisaita kirjoituksiani?

 Tänään sen sijaan Helsingin hovioikeudessa tulin tunteneeksi, että olipa lopputulos mikä tahansa, saivat kumpikin asianosainen pienestä jutustaan huolimatta oikeutta. Hovioikeuden neuvokset olivat aidosti kiinnostuneita jutusta ja tekivät tuomarin kyselyoikeuteen perustuen varsin asiallisia kysymyksiä kummallekin. Uskallan siis olla Erkki Ahon kanssa eri mieltä siitä, että oikeuslaitos ei toimi. Minä uskon ja haluan uskoa, että se toimii! Ainakin pääsääntöisesti. Eihän se, että tuomioistuin antaa vääriä päätöksiä, tarkoita sitä, että järjestelmä on mätä tai ei toimi. Vääryys on aina subjektiivista.

Edesmennyt asianajaja Sakari Salo, kunnioitettu isäpuoleni opetti minua ensimmäisen jutun hävittyäni, että kaikissa jutuissa on aina häviäjä ja voittaja. ei siis ole voitettuja tai hävittyjä juttuja. On vain juttuja. Ei tietenkään tarkoita sitä, että asianajaja voisi tehdä työtään välittämättä lainkaan jutun lopputuloksesta! Asianajajan on aina ja ainoastaan pyrittävä päämiehensä etu huomioivaan lopputulokseen! Mutta jos osaisi asettaa oman suhtautumisen juttuun niin, että voitto tai tappio ovat henkilökohtaisesti merkityksettömiä, voi olla, että itse asiakkaan edun ajaminen onnistuisi aina vain paremmin. Jos onnistuisi olemaan jutun ulkopuolella.

 Huh! Eihän minun pitänyt kirjoittaa lainkaan tuota mitä edelle on paperille ilmestynyt. Olen jo alun alkaen tänne rekisteröityessäni päättänyt, että kirjoittaisin mahdollisimman vähän työhön liittyvää. Näissä hommissa on nimittäin pidettävä niin tarkkaan huolta asiakkaan nimettömyydestä. Olen miettinyt, että jengiä voisi kiinnostaa, jos täällä selostaisi oikeita juttuja, mutta niiden tapahtumatiedoista voi yleensä ainakin joku tunnistaa asiakaan ja siinä sitten ollaan. Pidättäydyn siis toistaiseksi.

Politiikkaakin  pitäisi kirjoittaa, mutta pidättäydyn siitäkin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti